De juiste middelen om mezelf op peil te houden

Tien jaar kom ik nu met regelmaat bij Jeroen. Omdat ik niet zo georganiseerd ben qua data vertel ik mijn verhaal zoals het in mijn geheugen is opgeborgen. Ongeveer tien jaar geleden werd ik helemaal stram en stijf, kon bijna niet meer bewegen. Ben naar Jeroen gegaan, heb bloed af laten nemen op zijn advies en ik bleek een zeer hoge reumafactor te hebben en was allergisch voor soja. Voor de reuma ben ik toen naar een reumatoloog geweest die vanuit de natuurgeneeskunde werkte en van hem kreeg ik het advies geen vlees en melkproducten meer te eten. Jeroen heeft me ondersteunende middelen gegeven en de reumaklachten verdwenen ondanks dat de factor hoog bleef.
Vijf jaar later kreeg ik na een stressvolle werkperiode alarmerende factoren in mijn bloed. Zo kwam ik bij de hematoloog terecht die constateerde dat ik T-LGL had. Dat is een soort goedaardige leukemie die ik al lang slapend kon hebben gehad maar die op kwam spelen door de stressperiode binnen mijn werk. Deze hematoloog heeft me prednison voorgeschreven voor een korte periode en nog iets voor de reuma. Maar beiden waren eigenlijk nauwelijks verbeterend in mijn bloedbeeld. En omdat ik geen klachten had, is ze gestopt met de medicatie. Ook de regulier reumatoloog stopte met de medicatie omdat ik geen klachten had maar wel die verhoogde factor.
Wat onder dit hele klachtenvrije verhaal doorloopt is dat ik bij Jeroen steeds gescreend werd door “het apparaat” en dan de juiste middelen kreeg om mezelf op peil te houden.
Als de artsen verbaasd waren over het feit dat ik geen klachten had, zei ik wel steeds dat ik bij een natuurarts was en geen vlees en melkproducten at. Daar werd geen aandacht aan besteed als verklaring. Ze hielden het liever op een soort van geluk ????.
Ik ook maar dan omdat ik Jeroen ben tegengekomen.