Immuunsysteem

Immuunsysteem versterken

Ons immuunsysteem hebben we hard nodig. Het beschermt ons lichaam tegen infectieziekten veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Wanneer het immuunsysteem verzwakt is, hebben deze infectieziekten meer kans om toe te slaan en ons lichaam te verzwakken. Het immuunsysteem versterken is daarom noodzakelijk om gezond en energiek te blijven.

Een verzwakt immuunsysteem

In geval van een verzwakt immuunsysteem neemt uw weerstand af. De kans dat u ziek wordt, is dan groter. U kunt bijvoorbeeld eerder een verkoudheid of griepje oplopen, maar ook ernstigere aandoeningen krijgen. Een verzwakt immuunsysteem kan bijvoorbeeld leiden tot chronische aandoeningen, zoals een stofwisselingsstoornis. In de meest ernstige gevallen kan een verzwakt immuunsysteem zelfs leiden tot bepaalde auto-immuunziekten. Bij een auto-immuunziekte valt het immuunsysteem het lichaam aan waardoor bijvoorbeeld MS, Parkinson of reuma kunnen ontstaan.

Immuunsysteem versterken via orthomoleculaire geneeskunde

Het immuunsysteem versterken begint vaak met het verbeteren van het voedingspatroon. Vaak krijgen we niet voldoende vitaminen en mineralen binnen via de normale voeding. Voor een sterker immuunsysteem is het suppleren van vitamines en voedingssupplementen dan aan te raden. In welke verhouding en dosering u deze supplementen en vitamines moet nemen, kunt u door ons laten testen. Wij zijn voorstander van het versterken van het immuunsysteem via orthomoleculaire geneeskunde en andere natuurlijke therapievormen

Behandelmethoden voor versterken immuunsysteem

Het immuunsysteem is het complete stelsel van organen, moleculen en antistoffen in uw lichaam. Het immuunsysteem bestaat uit verschillende lagen:

1. De huid en slijmvliezen
2. De aangeboren afweer (fagocyterende cellen)
3. De verworven afweer (dendritische cellen)

Alle drie de lagen hebben een functie als het gaat om het afweren van ziektekiemen. De juiste voeding en voldoende slaap zorgen ervoor dat deze lagen optimaal kunnen blijven functioneren en het immuunsysteem sterk blijft. Wanneer u bij ons komt met vragen over uw immuunsysteem, voeren wij eerst een gezondheidscheck uit. Daarmee krijgen we inzicht in uw lichamelijke en geestelijke gestel. Blijkt daaruit dat uw immuunsysteem versterkt moet worden, dan zijn er verschillende behandelmethoden mogelijk. Onder andere de hiervoor beschreven methoden van homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde, maar ook Scenar-therapie kan uitkomst bieden. Neem contact op voor meer informatie.