Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire Geneeskunde Regio Nijmegen (Plasmolen)

Door bijvoorbeeld verkeerde voeding, spanning en stress kan ons lichaam uit balans raken en kunnen er verschillende klachten ontstaan. Bijvoorbeeld extreme vermoeidheid, darmproblemen of abnormale hormonale reacties. Wanneer u deze klachten heeft, kan een bezoek aan een orthomoleculair arts of specialist uitkomst bieden. Een orthomoleculair specialist onderzoekt waardoor er disbalans in uw lichaam ontstaat en past daar de behandeling op aan. Die behandeling bestaat onder andere uit het aanvullen van tekorten met natuurlijke voedingsstoffen. Zoekt u een orthomoleculair specialist in de regio Nijmegen? Dan kunt u bij Jeroen Hoogakker terecht.

Orthomoleculaire geneeskunde is wetenschap

Orthomoleculaire geneeskunde is een harde wetenschap. Het begon met onderzoek van Linus Pauling (1901 – 1994) naar de extreem heilzame werking van vitamine C en E. Inmiddels weten we dat de natuurlijke voedingsstoffen waarmee in de orthomoleculaire geneeskunde wordt gewerkt, helpen om de fysiologie van het lichaam te ondersteunen en herstellen. Bij natuurlijke voedingsstoffen moet u denken aan vitamines, enzymen, mineralen en vetzuren in de vorm van voedingssupplementen. Mensen die de opleiding orthomoleculaire geneeskunde hebben gevolgd, worden vaak aangeduid als orthomoleculair arts. Dit is feitelijk onjuist. Vandaar dat wij liever spreken van orthomoleculair specialist.

Orthomoleculaire therapie in Nijmegen

Bij orthomoleculaire therapie in onze praktijk in de regio Nijmegen gebruiken we voedingssupplementen om uw lichaam weer in balans te krijgen. Een adequate en juiste dosering is daarbij van belang. Daarom start de therapie altijd met een gezondheidscheck, zodat de orthomoleculair specialist inzicht krijgt in eventuele tekorten. Aan de hand daarvan schrijft hij de juiste dosering voedingssupplementen voor en begeleidt u bij het ontwikkelen van een gezond leef- en voedingspatroon dat bij uw levensstijl past. Orthomoleculaire therapie kan helpen wanneer u last heeft van bijvoorbeeld:

  • Reuma
  • Fibromyalgie
  • Diabetes type II
  • Chronische vermoeidheid
  • Burn-out
  • Psoriasis
  • Overgewicht

Begeleiding door orthomoleculair arts of specialist

Uw behandelend orthomoleculair specialist in Nijmegen, Jeroen Hoogakker, volgde een opleiding orthomoleculaire geneeskunde. Voordat hij een behandeling start, vraagt hij u eerst naar uw eventuele medicijngebruik. Orthomoleculaire therapie en voedingssupplementen kunnen namelijk de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden. Daarom is het aan te raden om supplementen alleen te gebruiken onder begeleiding van een orthomoleculair arts of specialist.

Voor meer informatie over onze behandelingen, neemt u gerust contact met ons op.