StiffnoGraph

StiffnoGraph

De StiffnoGraph is een handzaam apparaat waarmee we binnen enkele minuten de kwaliteit en verstijving van de grote bloedvaten meten. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld hart- en vaatziekten in een vroegtijdig stadium signaleren en preventief actie ondernemen.

Hoe werkt de StiffnoGraph?

De StiffnoGraph meet de verstijving van aderen en geeft deze weer op een schaal van 1 tot 6. Waarbij 1 staat voor soepele vaten en 6 voor de minst soepele vaten. Ook meten we met het apparaat het zuurstofgehalte in uw bloed en tevens uw hartslag. Aan de hand van deze meting kunnen we u adviseren over hoe u de eventuele gemeten verstijving kunt afremmen. Bijvoorbeeld met aangepaste voeding.

Arteriële stijfheid

Verstijving van bloedvaten wordt ook wel arteriële stijfheid genoemd. Arteriële stijfheid is een natuurlijk proces dat zich onder andere voordoet wanneer u ouder wordt. Maar ook mensen met hart- en vaatziekten, diabetes of nieraandoeningen hebben een verhoogde kans op arteriële stijfheid. Arteriële stijfheid is onder andere het gevolg van verkalking, afbraak van elastine en veranderingen in de gladde spiercellen van de vaatwand.

Het risico van verstijfde bloedvaten

Wanneer uit de meting met de StiffnoGraph blijkt dat u last hebt van arteriële stijfheid, bent u vatbaarder voor ziekten. Ook loopt u onder extreme omstandigheden hoger risico. Het is daarom belangrijk om uw vaten zo lang mogelijk elastisch te houden, bijvoorbeeld met extra vitamine K2. Dit kan verkalking voorkomen en de elasticiteit van bloedvaten herstellen. Tijdens een consult krijgt u specifiek advies over hoe u aderverkalking en arteriële stijfheid kunt voorkomen of herstellen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een meting met de StiffnoGraph of een van onze andere behandelmethoden? Neem gerust contact met ons op en stel ons uw vraag.