Ik kan mij weer focussen op wat ik leuk vind

Ik ben Mitch Wismans. 20 jaar oud.

 

Vanaf mijn 15de heb ik altijd gevoetbald, en toen wilde ik iets anders in mijn leven gaan beoefenen. Ik vond hardlopen en fietsen heel leuk om te doen. Toen maakte ik in de winter van 2020 de keuze om triathlon te gaan beoefenen.

 

Op 1 sept 2020 moest ik van mijn ouders bloed prikken, omdat ze vonden dat ik er slecht uit zag. Geel en wit in mijn gezicht, zwarte kringen rond mijn ogen, etc.

Hieruit bleek dat mijn bloed helemaal niet goed was, en dat ik met spoed naar het ziekenhuis moest. Mijn leven veranderde eigenlijk compleet binnen een dag.

Alle bloedwaardes zaten onder het gemiddelde. Heel gevaarlijk want mijn weerstand was enorm laag (en we gingen ook nog eens de corona periode in).

Corona kon mij die periode fataal worden. Na maanden in angst, afwachting, etc. Te hebben gezeten kwam er niks uit. Ene kant heel erg blij ermee maar aan de andere kant ook weer niet.

Hoe kan het nou dat mijn bloedwaardes zo laag zijn en niet verbeteren?

IJzer tabletten werkten bij mij niet. Ook at ik gewoon goed. Ook met de hoeveelheid ik sport (triathlon). Nog steeds zag ik mijn conditie en hoe ik eruit zag niet optimaal verbeteren.

Toen heeft mijn moeder de hulp ingeschakeld van Niek Visch (paragnost). Hij zei dat alles in mijn lichaam er goed uit zag maar ik een periode toen ik nog voetbalde en traithlon beoefende combineerde zo diep ben gegaan dat mijn lichaam door al het trainen er vanzelf niet bovenop kwam. Ik had dit zelf nooit doorgehad en ik geloofde het op het begin ook niet, en het ziekenhuis ook niet.

Niek Visch stuurde mij door naar Jeroen Hoogakker om allemaal verschillende testjes te doen. Hieruit bleek toch wel dat ik er heel slecht aan toe was, en de man met de hamer bijna was toegekomen wat mij fataal kan worden…

Ik was op het juiste moment bij Jeroen. Hij had zoiets als ik nog nooit meegemaakt. Ik kreeg een enorm lijstje van allemaal pilletjes van de Rode Roos. Het waren op het begin wel 22 pillen per dag. Elke maand kwam ik op controle bij Jeroen. Ook gingen de ziekenhuis onderzoeken steeds verder, maar hier kwam niks uit.

Na een tijdje ging het steeds beter en beter met mij en voelde ik mij als persoon steeds sterker worden. Ook mijn trainingen en prestaties gingen steeds meer verbeteren. Het voelde een beetje als doping. Zo goed heb ik mij nog nooit gevoeld. Het gevoel van moeheid en enorm zwart voor de ogen zien, vond ik in de periode dat ik er enorm slecht aan toe was maar normaal. Maar het was toch het tegenovergestelde.

Na wat bezoeken bij Jeroen en verschillende combinaties van pillen ging het steeds beter en nu een paar jaar verder zit mijn lichaam op de goede weg om weer de oude te worden.

Dankzij Jeroen kan ik mij weer focussen op wat ik leuk vind, en mijn leven leven hoe het eigenlijk moet. Sporten met veel plezier, naar school kunnen, met vrienden afspreken, etc.

Wat in de periode dat ik ziek was niet echt kon, omdat ik eigenlijk kapot was na het trainen.

Het ziekenhuis geloofde het eigenlijk allemaal niet. Dat door Jeroen het allemaal wel de goede kant op ging. Elk kwartaal ga ik bloed prikken in het ziekenhuis om te controleren of al mijn bloedwaardes in de norm zitten. Tot op het heden gaat dit nog top!

Jeroen heeft mij uit een enorm gat gehaald, waarvan ik eigenlijk zelf dacht dat ik er nooit in had gezeten.

 

Volg Mitch Wismans op Instagram en Facebook (mitchwismans)