Acupunctuur (laser)

Acupunctuur Plasmolen

Het Centrum voor Vitaliteit en Gezondheid is ook gespecialiseerd in acupunctuur. Acupunctuur komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en is gebaseerd op het herstellen van een verstoorde energiebalans in het lichaam. In onze acupunctuurpraktijk in Plasmolen (regio Nijmegen) maken we gebruik van pijnloze laser-acupunctuur, naast de klassieke naalden.

Laser-acupunctuur Plasmolen

Het CVG is een van de weinigen die laser-acupunctuur in regio Plasmolen toepast. Laser-acupunctuur is een pijnloze acupunctuurbehandeling, omdat er geen naalden worden gebruikt. Ook mensen die angst hebben voor naalden, kunnen hierdoor een acupunctuurbehandeling ondergaan in onze praktijk in Plasmolen. De behandeling bestaat uit bepaalde hoeveelheden laserlicht die contactloos of op de huid worden toegediend.

Waarom acupunctuur?

De termen yin en yang staan centraal in acupunctuur. Wanneer yin en yang in balans zijn, kan energie vrij door het lichaam stromen. Dit verhoogt ons zelfherstellend vermogen en bevordert het genezingsproces in ons lichaam. Naast een lichamelijk effect zorgt dit ook voor een emotioneel effect. Niet voor niets wordt acupunctuur toegepast in geval van veel verschillende aandoeningen. Zoals spier-, weefsel- en gewrichtsklachten, maar ook luchtwegaandoeningen en stress kunnen ermee behandeld worden. Ook emotionele ongemakken als angst en depressie kunnen met acupunctuur goed behandeld worden.

Kosten acupunctuur

Vaak krijgen wij vragen over de kosten van acupunctuur. Bijvoorbeeld of de kosten van acupunctuur ook worden vergoed door een zorgverzekeraar? Acupunctuur valt onder de alternatieve geneeswijzen. Een vergoeding hiervoor zit dan ook niet in het basispakket van een zorgverzekering. Een vergoeding is vaak wel mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Het kan dus geen kwaad om dit even te controleren. Vermeld daarbij dat het gaat om een acupunctuurbehandeling die wordt uitgevoerd door een acupuncturist die is aangesloten bij de N.V.A.

Wilt u meer weten over onze acupunctuurbehandelingen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze acupunctuurpraktijk Plasmolen voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.