Stemmingsgericht (ook traumagerelateerde interventies )

Stemmingsgerichte interventies (ook traumagerelateerde interventies )

Gezond zijn en worden, doet het lichaam dat niet gewoon vanzelf? ‘s Nachts tijdens het slapen bijvoorbeeld? Een wondje geneest ook “vanzelf”, het lichaam heeft kennelijk een programma opgeslagen dat wordt geactiveerd als we genezing nodig hebben. Het hoeft alleen maar “aangezet” te worden en het lichaam herinnert zich wat te doen.

Maar wat gebeurt er als we niet “vanzelf” herstellen? Waarom herinnert het lichaam zich dan niet meer wat het moet doen en komt het niet, of onvoldoende in actie? Ofwel, wat blokkeert het genezingsproces in dat geval en waarom wordt de balans niet hersteld? Herinneren “beter te worden”, hoe doen we dat? Hoe komen we weer bij onze eigen natuur? Door te herinneren wie we waren, weer te worden wie we zijn?

Wat blokkeert u om weer gezond te worden?

In ons centrum onderzoeken we welke factoren het herstel van uw gezondheid blokkeren en gaan u behandelen met de combinatie van de mogelijkheden die ons ter beschikking staan. Onder behandelwijze ziet u welke methodes we gebruiken.

Ieder mens is anders en iedereen heeft andere onderliggende oorzaken voor het doen ontstaan van ziekteverschijnselen. Daarom stemmen wij ons in iedere behandeling heel specifiek af op het inzetten van de juiste informatie voor het herstellen van uw individuele klacht. We werken samen met andere disciplines omdat chronische balans verstoringen veelvuldig een multidisciplinaire aanpak vergen.

In het geval van trauma(s) gaan we naast het algemene en algehele herstel ook specifiek aan de gang met een maatwerk Traumaprotocol wat specifiek voor ons en mede door ons is ontwikkeld. Het is in de praktijk mogelijk om de lading en emotie van elkaar te scheiden door dit laagsgewijs aan te pakken en de balans op emotioneel en mentaal niveau te herstellen. Een van de aspecten waar uitvoerig bij wordt stilgestaan is herstel van de slaapkwaliteit, dit is belangrijke voorwaarde voor herstel van uw gezondheid op alle fronten.