De 3 P’s voor een gezonde leefstijl

De 3 P’s voor een gezonde leefstijl

Zorgkosten zijn een enorme kostenpost voor de regering en verzekeringsmaatschappijen. Dat merk je ieder jaar, wanneer de verzekeringspolis weer omhoog gaat. De reden? De verzorging van zieke mensen kost handen vol geld! Op dit moment gaat 96% van alle zorgkosten op aan nazorg. De overige 4% is voor de primaire voorzorg, zoals controles bij de tandarts en secundaire preventie, zoals het opsporen van borstkanker, prostaatkanker en darmkanker. Een gezonde leefstijl kan veel problemen voorkomen – en iedereen kan voor een gezond leven wat tips gebruiken.

Zelf aan de slag

Een gezonde leefstijl kan veel problemen voorkomen. We eten ongezond en bewegen te weinig, om maar een heel simpel voorbeeld te noemen. Toch is er veel waar jij zelf op kunt letten en waar je heel eenvoudig wat mee kunt doen om gezonder te leven. Het mooie is: door die extra tijd en energie in jezelf te steken, kun je veel gezondheidsklachten voorkomen en heb je een plezieriger leven.

Voorkomen is beter dan genezen. Neem het heft in eigen hand en ga aan de slag met onze tips voor een gezond leven. Daarbij richten we ons op de basis van je leven: de 3 P’s.

Gezondheid is het gevolg van 3 P’s

Een gezonde leefstijl hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, of veel tijd of geld te kosten. Je hoeft niet iedere dag uren naar de sportschool. Wel moet je durven zorgen voor jezelf. Onze maatschappij is ingericht op gemak en luiheid. Kant-en-klare maaltijden, complete series achter elkaar kijken op Netflix of uren turen naar je smartphone… kun jij deze dingen achterwege laten? Door kritisch te kijken naar jouw 3 P’s kun je een verandering in je leefstijl op gang brengen. Waar die drie letters voor staan?

  1. Principes zijn jouw normen en waarden. Ze vormen jouw zelfbeeld en bepalen bovendien je gedrag. Je neemt ze makkelijk over van jouw omgeving, je ouders, je partner en je collega’s.
  2. Patronen bepalen hoe je dag er uitziet. Hoe eet je, hoe beweeg je, hoe lang slaap je en wat doe je met je vrije tijd? Maar ook je denkpatroon valt hier onder!
  3. Processen zijn alle handelingen die voortkomen uit de patronen. Omdat ze gekoppeld zijn aan patronen, voer je ze met regelmaat uit – en daardoor ontstaan processen in je lichaam die goed of minder goed zijn.

De principes, patronen en de processen zijn bij de meeste mensen uit balans, waardoor er gezondheidsklachten ontstaan. We worden te veel beïnvloed door de media en onze omgeving, zodat we ongezond leven. Kleine veranderingen in deze 3P’s kunnen grote veranderingen in jouw gezondheid bewerkstelligen.

Gemiddeld genomen hebben vrouwen van 42 jaar last van chronische aandoeningen –mannen krijgen gemiddeld vanaf 48 jaar ook structureel lichamelijke klachten. Dat is wel even schrikken!

Ga aan de slag met jouw 3 P’s

Veel mensen denken genoeg over gezond leven te weten. Er zijn genoeg series op televisie geweest over gezond koken, leven, gezond leven tips en afvallen… misschien zelfs té veel. Door die enorme hoeveelheid informatie beginnen sommigen niet eens aan een gezonde leefstijl. Waar moet je beginnen? Bovendien lonken de oude patronen van gemak en rust. Dat voelt zo vertrouwd! Het vasthouden aan de oude, ongezonde manier van leven is heel makkelijk.

Verandering is niet moeilijk, als je het op de juiste manier doet. Neem het heft in eigen handen en kies voor je eigen gezondheid!

Wij bieden je inzicht in jouw mogelijkheden tot verandering waardoor jouw gezondheid weer binnen jouw bereik komt.

Kijk op de contactpagina en bel met Carmen of Jackie op 024-3541804.