Scenar therapie

Scenar-therapie

Scenar-therapie is training van het lichaam, zodat het zichzelf gaat herstellen. Scenar-therapie kan vaak met succes chronische ziektes en pijnklachten behandelen. Ook helpt deze therapie om ontstekingen te verminderen.

Hoe werkt Scenar-therapie?

Scenar-therapie reguleert uw bloeddruk waardoor het hormoon- en immuunsysteem beter gaat functioneren. Ook herstelt het uw stofwisseling. Scenar-therapie werkt ontstekingsremmend en koortsverlagend. Pijnklachten en bijvoorbeeld oedeem nemen na Scenar-therapie direct af. Vooral het herstel van (sport)letsel, zoals bij beschadigingen van peesweefsel, spierverwondingen, kneuzingen en zwellingen, kan door Scenar-therapie snel en effectief zijn. Andere ongemakken die met Scenar-therapie te behandelen zijn:

  • functiestoornissen, zoals het carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog, pijnlijke achillespees en hernia
  • frozen shoulder
  • pijn in de rug
  • slijtage aan knie- en heupgewrichten
  • slijmbeursontstekingen
  • terugkerende cysten

De behandeling met Scenar-apparatuur

Een behandeling met Scenar-apparatuur activeert uw lichaam door middel van impulsen. Deze worden door het zenuwstelsel verwerkt. Het geven van continu wisselende impulsen blijft voortduren totdat de weerstand van uw huid niet meer verandert. Op dat moment is de blokkade in uw lichaam opgelost en krijgt u meer energie terug (deze energie zorgt voor uw herstellend vermogen). De behandeling met Scenar-apparatuur kent geen bijwerkingen. Iedereen kan een behandeling ondergaan, behalve wanneer er sprake is van:

  • een pacemaker of andere implantaten waarvan de werking door de elektromagnetische impulsen kan worden verstoord;
  • behandeling in de buurt van de baarmoeder tijdens de eerste maand van de zwangerschap.

Een behandeling met Scenar-apparatuur vindt plaats in ons Centrum voor Vitaliteit en Gezondheid in Plasmolen.

Wat is Scenar?

De Scenar-behandelmethode en -apparatuur is ontwikkeld door Russische wetenschappers. Zij bedachten Scenar 25 jaar geleden om kosmonauten ook in de ruimte te kunnen behandelen. Begin jaren ’90 kwam de Scenar-apparatuur beschikbaar voor medische toepassingen.