B5, B12 tekort, burnout

In het vroege voorjaar van 2017 viel ik uit met vermoeidheidsklachten, vrijwel direct werd er geconstateerd dat mijn accu leeg was. Na een half jaar van diverse soorten hulp via huisarts en praktijkondersteuner ging ik weer rustig aan het werk. Dit lukte aardig, maar er bleef een diep gewortelde vermoeidheid achter die mijn leven bleef beïnvloeden. Van een actieve, energieke en sportende man was ik een bankzitter geworden.

Na werk en wat huis-werkzaamheden was er vrijwel geen energie meer over, voor mijn gevoel draaide ik op 75%. Een half jaartje geleden kreeg ik de tip om eens bij Jeroen langs te gaan. Hij constateerde vrijwel direct, dat er inderdaad geen energie beschikbaar was in mijn lichaam, maar dat ik alles deed op wilskracht. Dit bevestigde mijn eigen gevoel. Verder constateerde hij een enorm gebrek aan vitamines B5, E en B12. We gingen eerst een fundament storten zei Jeroen, maar het komt goed.

Nu een half jaar verder, beschik ik inmiddels over veel meer energie en als ik goed mijn valkuilen blijf ontwijken, dan mag ik rustig stellen, Ik voel me weer goed.

Het is fijn dat ik mijn verhaal kan delen, zodat andere mensen hier ook misschien iets aan hebben.