Na drie jaar reguliere zorg eindelijk geen jeuk meer

Ja, ’t is een mirakel. Drie jaar lang heb ik geleden onder, soms ondragelijke, jeuk over m’n hele lichaam. En dan bedoel ik ook echt m’n hele lichaam; van m’n voeten tot aan m’n hoofd en dat dagelijks. Drie jaar lang ziekenhuis in en uit. Tig onderzoeken en tig zalfjes. Die zalfjes deden helemaal niets. De jeuk bleef. Het enige positieve was de bijvangst van de onderzoeken. Namelijk een kwaadaardige poliep op m’n stemband en twee kwaadaardige tumoren in m’n lever; mogelijk veroorzaakt door mijn genetische ijzerstapeling (hematomachrose). Beide kwalen zijn gelukkig operatief verwijderd.

Maar na drie jaar aanmodderen met allerlei zalfjes vond ik het genoeg. Tijd voor een alternatieve kijk. Uiteraard heb het verzoek om dat te proberen al jaren moeten aanhoren. Maar ik wilde niet dat er twee behandeling door elkaar gingen lopen. Want wie heeft er dan achteraf gelijk?

Bij mijn eerste bezoek aan de orthomoleculair behandelaar ben ik helemaal doorgemeten. Daaruit kwam het advies voor extra vitaminepreparaten (B12, D3 en K2,). Al na een week of twee begon ik het verschil te merken. En daarna werd het steeds beter. Tot de jeuk eindelijk over was. Na twee maanden een vervolg positief consult. Met het advies voor nog een extra vitaminenaanvulling (A en E).

En de jeuk? Die is en blijft hopelijk weg! Mede hierdoor heb ik mijn behandeling in het ziekenhuis beëindigd. Dat had m.i. immers geen enkele zin meer. Vonden ze niet echt leuk, maar toch…

Nu, eindelijk na drie jaar, tijd voor een (jeukvrije) vakantie met onze camper. Baskenland is het einddoel. Ik ben blij, maar mijn echtgenote nog veel meer! Die heeft immers ook drie jaar alles moeten doorstaan.

 

2024, man 67 jaar