Wat je zelf kan doen

Wat kun jezelf doen in om een (corona-) virus infectie te voorkomen, of om het risico zoveel mogelijk te beperken?

In deze gekke tijden lijkt het wel alsof we alleen maar geleefd worden. Onze vrijheid is aan banden gelegd. Er wordt ons verteld wat we wel en niet mogen.

Juist NU is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en de baas te blijven over je eigen gedachten en gevoel. Om je heel bewust te zijn over hoe je denkt en voelt. Geef jij de controle uit handen? Voel je je slachtoffer van deze situatie? Voel je angst?

Jij bent nog steeds de creator van jouw leven. Er is veel wat je zelf kunt doen om in balans te blijven en gezond en fit te zijn. Goed voor jezelf zorgen en de juiste voorzorgsmaatregelen en supplementen nemen is één ding. Ontspanning en de juiste mindset is ook heel belangrijk.

En, last but not least, houdt goede zin en vertrouwen, het komt goed , uiteindelijk altijd!!

Stappen die je hierbij zelf kan zetten:

 1. Zorg voor voldoende slaap en ontspanning, neem extra rust, reduceer stress.
 2. Waar mogelijk en drink minstens anderhalve liter schoon water per dag.
 3. Pas je voeding aan: beperk inname van dierlijke eiwitten. Neem geen zuivel. Leg de nadruk op groenten in alle vormen: Rauw, als sap, als soep, kort gekookt, gestoomd, roergebakken. Neem afscheid van alle junkfood, suiker, transvetten.
 4. Stop met roken.
 5. Preventie: neem in deze tijd 3 maal daags 1000 mg vitamine C bij een maaltijd. Een hoge dosis vitamine C is  veilig en werkt antiviraal.
 6. In het geval van een virusinfectie kun je de hoeveelheid vitamine C verhogen totdat ofwel de symptomen verdwijnen, ofwel de darm-tolerantie wordt bereikt. Je mag geen diarree krijgen. Gebeurt dit toch dan moet je de dosis verlagen. De dosis verdeel je over de hele dag: neem elk uur een voor jou passende hoeveelheid in.
 • Het is verstandig dat je dit doet onder begeleiding van een orthomoleculair geschoolde zorgprofessional. Op meerdere plaatsen in China en Korea hebben artsen in ziekenhuizen hoge doseringen vitamine C toegediend per infuus. Dit had een zeer gunstig effect op ernstige acute benauwdheid bij patiënten met een longontsteking als gevolg van het coronavirus. Op een website van Andrew Saul PhD, Orthomolecular Medicine News Service vind je de originele persberichten hierover.
 1. Neem dagelijks 2000 IE vitamine D3. Laat je vitamine D3-gehalte in het bloed bepalen door je arts. Volgens de nieuwe normaalwaarden moet de spiegel minimaal 80 nanogram per milliliter zijn en maximaal 250. Waarden onder de 80 ng/ml zie ik als een gezondheidsrisico: neem dan minimaal 5000 IE Vitamine D3 per dag en bepaal de spiegel na drie maanden opnieuw.
 2. Neem dagelijks 200 microgram (dat is 0,001 mg) selenium als selenomethionine.
 3. Andere virusremmende en immuunversterkende middelen zijn berberine, AHCC, kurkuma, groene thee en vlierbesextract. Bij longontsteking lijkt vooral het middel Andrographis, ook wel Indiase gentiaan genoemd, gunstig te werken. Overleg met je arts of die hiermee ervaring heeft en kies een of twee van deze middelen.
 4. Gebruik bij voorkeur geen koortsonderdrukkers. Koorts is een onderdeel van je zelf genezend vermogen. De meeste virussen worden sterk geremd bij temperaturen boven de 38,5 graden. Infrarood saunagebruik kan het lichaam tot koortswaarden opwarmen en daarmee is het ook een nuttig instrument dat je kan inzetten bij preventie en bestrijding van beginnende virusinfecties.
 5. Was de handen vaak en desinfecteer oppervlaktes en gebruiksvoorwerpen regelmatig. De meeste virussen gaan dood buiten het lichaam van mens of dier. Dit nieuwe coronavirus kan echter dagenlang overleven op smartphones, deurknoppen, oppervlakten van tafels, aanrechten et cetera.

 

Disclaimer: Bovenstaande is uitsluitend bedoeld als informatie en niet ter vervanging van een behandeling door of advies van je huisarts of specialist. Ga niet zelf dokteren als je ziek bent: Zoek deskundige hulp!