Weerstand verbeteren

Weerstand verbeteren

Wanneer u een verkoudheid of een griepje oploopt is dat vaak het gevolg van een verminderde weerstand. Gelukkig gaat een verkoudheid of griepje meestal vanzelf weer over. Wat veel mensen niet weten, is dat een verminderde weerstand ook voor chronische klachten kan zorgen, zoals slijmbeursontstekingen, cysten en stofwisselingsstoornissen. Uw weerstand verbeteren kan veel (chronische) klachten voorkomen. Maar wat kunt u nu het beste doen om uw weerstand te verhogen?

Immuunsysteem verhogen

Weerstand verbeteren begint bij uw immuunsysteem. Het immuunsysteem is het complete stelsel van organen, moleculen en antistoffen in uw lichaam die ervoor zorgen dat u beschermd blijft tegen schimmels, bacteriën, virussen en andere ziektekiemen. Uw immuunsysteem verhogen leidt automatisch tot een verbeterde weerstand.

Weerstand verbeteren met voeding

Er zijn verschillende manieren om uw immuunsysteem, en dus uw weerstand, te verbeteren. Een verminderde weerstand ontstaat in veel gevallen als gevolg van slechte voeding. In dat geval kunt u uw weerstand verhogen met voeding en voedingssupplementen. Maar ook slaapgebrek en stress hebben hun weerslag op uw weerstand. Het is daarom niet altijd voldoende om alleen met voeding aan de slag te gaan. Soms is meer nodig om een lage weerstand te herstellen. Scenar-therapie kan dan bijvoorbeeld uitkomst bieden.

Behandeling lage weerstand met Scenar-therapie

De behandeling van een lage weerstand kan in onze praktijk in de regio Nijmegen. Hier werken we onder meer met Scenar-apparatuur. Met deze apparatuur worden impulsen afgegeven aan uw zenuwstelsel. Dit gebeurt net zolang totdat de weerstand van uw huid niet meer verandert. Dat is het moment waarop uw lichaam energie aanmaakt. Deze energie heeft u nodig om uw weerstand te verbeteren. Scenar-therapie helpt bijvoorbeeld ook bij het herstel van sportblessures.

Hoe verbeter ik mijn weerstand?

Bent u vaak ziek, verkouden of heeft u last van ontstekingen of letsel aan uw spieren of weefsel? Dan kan dat komen door een verminderde weerstand. U kunt door ons een gezondheidscheck laten uitvoeren. Hiermee krijgen we inzicht in uw lichamelijke en geestelijke gestel en kunnen we u adviseren over hoe u het beste uw weerstand kunt verbeteren. Op basis daarvan schrijven we een behandelmethode voor. Dat kan Scenar-therapie zijn, maar ook een van onze andere behandelmethoden.